Eesti parim kondiitritoode 2020 on Leiger

Eesti Toiduainetööstuse Liidu konkursil osutus Eesti parimaks kondiitritooteks 2020 Leiger, tume šokolaad tervete mandlitega.

12.06.2020

„Leiger on esimene tervete mandlitega suur šokolaad Kalevi maiustuste valikus – šokolaad on nii maitsev, et võitis hindamiskomisjoni liikmete südamed esimesest ampsust. See pole muidugi suur üllatus, sest ka varasemad Kalevi eeposesarja tooted on eestlaste lemmikute seas,“ ütles Toiduliidu juht Sirje Potisepp.

Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldab uute tööstuslikult toodetud toodete konkurssi “Eesti Parim Toiduaine” juba 26. korda. Konkursil saavad osaleda tooted, mis on Eestis tööstuslikult toodetud ning mis on toodud turule ajavahemikus 1. jaanuar – 31. detsember 2019.

Tooteid hindab komisjon, kuhu kuuluvad toitumisteadlased, kaubanduskettide ostujuhid, toiduajakirjanikud ja teised toiduvaldkonnaga seotud inimesed. Hinnatakse toodete maitset, lõhna, konsistentsi ja välimust, aga ka tervislikkust, pakendit, uudsust ja müügiedu.

Eesti Parima Toiduaine konkursil osaleb sel aastal erinevates kategooriates kokku 167 toiduainet ja jooki.